< Back to news

Radiozender Willy rockt al 1 jaar!

Willy

Willy heft nu zondag 11 oktober de gitaren op zijn eenjarig bestaan. Vorig jaar schoot de rockzender als eerste digital only station uit de startblokken. Speciaal voor de gelegenheid, presenteert Sofie Engelen - Willy-dj van het eerste uur  - nu zondag tussen 13.00 en 16.00 ‘Willy’s Verjaardagsshow’. In die exclusieve uitzending blikt ze, samen met alle andere Willy-dj’s Wim Oosterlinck, Luc & Eppo Janssen, Marcel Vanthilt, Stijn Meuris, Iwein Segers, Sofie Engelen, Andries Beckers, Cedric Maes, Annelies Orye en Jan Van Den Bossche, terug op de meest memorabele momenten bij Willy van het afgelopen jaar.

Sofie Engelen

Willy-dj Sofie Engelen: “Willy is begonnen als een zotte droom en ik ben blij dat ik daar als één van de eerste believers volmondig ‘ja’ tegen heb gezegd. We zijn letterlijk van nul gestart, maar wel met tonnen ambitie. Ondertussen hebben we een heel trouwe fanbase die nog elke dag groeit, hebben we supergrave bands over de vloer gehad en is onze eigen Willy-bende aangevuld met toppers als Wim Oosterlinck, Luc & Eppo Janssen en Marcel Vanthilt."

SUM41

Willy heeft er een stevig jaar opzitten. In 1 jaar tijd noteert de zender al talloze live sessies van bands als Compact Disk Dummies, Absynthe Minded, Stef Kamil Carlens en K’s Choice. De jonge zender wist ook heel grote internationale namen te strikken voor de Free-Willy sessies op vrijdag als Editors en Sum 41. Daarnaast was Willy de eerste radiozender die een staalharde metalshow introduceerde, een eigen ‘Belgian Music Matters LP’ lanceerde, werden er gitaren en versterkers weggegeven aan luisteraars en knallen de opper-Willy’s vooral elke dag de beste platen door de radio.

Een mijlpaal voor Willy: meer dan 100.000 streamstarts per week

Willy ademt elke dag muziek. Willy haalde in de eerste week van september de kaap van 100.000 wekelijkse streamstarts. Dat is een verdubbeling in groei sinds januari 2020. Doorheen het jaar zorgde de Riff Top 100, met 20.000 streamstarts, voor de beste dag tot nu toe. Ook Wim Oosterlinck heeft zijn start bij Willy niet gemist en haalde tijdens zijn eerste ochtendshow meteen 17.000 streamstarts.

Steve Van den Audenaerde, Business Development Manager Radio: “Een jaar na de lancering is Willy ambitieuzer dan ooit en toont de zender het beoogde profiel. We zien ook een continue groei in streams. Mensen luisteren steeds meer digitaal (internet, DAB+ en digitale tv) en Willy blijft vastberaden om de grootste puur digitale zender te worden. Met het dynamisch ochtend- en namiddagblok en presentaties door belangrijke radiofiguren bereikt Willy op elk moment van de dag het hart van de muziekliefhebber. Willy is een instant verrijking van het DPG Media-aanbod."

Wie is Willy?

Willy heeft na 1 jaar heel wat trouwe fans, met een duidelijk profiel. 8 op 10 Willies zijn mannen en 66% is hoger opgeleid. De gemiddelde Willy is 43 jaar oud, 64% van de luisteraars is tussen 35 en 54 jaar oud.

 

Luister naar Willy

Luister naar Willy via de website willy.radio, DAB+, het Radioplayer-platform, via smartspeakers (commando: "Hey Google, praat met Willy Radio") en bij Telenet op kanaal 931. Willy op de voet volgen? Dat kan via Willy’s Facebookpagina en Instagram

Willy
Share this on