< Back to news

VTM GO nu ook beschikbaar als native app op Samsung- en LG-smart tv’s

VTM GO is vanaf nu beschikbaar als native app in de interface van de smart tv’s van Samsung en LG, de twee grootste smart tv-platformen van Vlaanderen. Zo’n 1,2 miljoen huishoudens kunnen nu nog gemakkelijker hun favoriete VTM GO-programma’s bekijken op het eerste scherm.

Jaarlijks maken 2 miljoen Vlamingen gebruik van VTM GO, wekelijks vinden 450.000 onder hen de weg naar het platform. 1 op 5 van de gebruikers streamt al eens een programma via chromecast of een mediaplayer zoals Apple TV naar televisie, samen goed voor 15% van alle VTM GO-views. Een cijfer dat de komende periode naar verwachting fors zal toenemen.

De integratie van VTM GO in de smart tv’s is een volgende stap in de ambitie om VTM GO tegen het einde van het jaar op minstens 60% van de connected tv devices beschikbaar te maken. Dat is nodig want uit de digimeter blijkt dat bijna 35% van de vlamingen reeds gebruik maakt van video-apps op hun smart tv. Door de connectie te maken naar het eerste scherm, of het nu via een mediaplayer is, via een casting device of dankzij de integratie in de interface van de smart tv, verwacht DPG Media dat tegen eind 2023 een derde van alle VTM GO-views zullen gebeuren op een connected tv device.

De VTM GO-app is vanaf nu terug te vinden bij de aanbevolen apps bij Samsung smart tv’s en wordt binnenkort ook vooraf geïnstalleerd in de launcherbar van deze toestellen. Bij de LG-toestellen is VTM GO terug te vinden bovenaan in de app store. Sinds de lancering van VTM GO was VTM GO al beschikbaar voor alle iOS- en Android-toestellen en te bekijken via Apple TV, Android TV, Google Chromecast, Apple AirPlay en in je favoriete browser.

Share this on