verschillende bannerformaten

Een campagne bestaat uit banners in verschillende formaten. Zorg dat je hier bij het ontwerpen rekening mee houdt. Een vierkante banner vereist vanuit design oogpunt een andere aanpak dan een rechthoekige banner. In onze ontwerpmodule tonen we een preview van de banners, waardoor je direct kunt zien wat het beste werkt.

lettergrootte

Kies een passend lettertype en de juiste lettergrootte, je wilt natuurlijk niet dat je tekst onleesbaar is. Ook hierbij geldt dat je rekening dient te houden met de verschillende bannerformaten.

afbeeldingen

De maximum grootte voor een afbeelding is 10 MB en de volgende bestandstypen worden ondersteund:  JPG, PNG, GIF, BMP en TIF. Besteed voldoende aandacht aan het bijsnijden en vergroten/verkleinen van de afbeeldingen, als je ze simpelweg uitrekt geeft dit geen mooi resultaat. Ook hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende bannerformaten.

contrast

Om te voorkomen dat de tekst op je banner slecht leesbaar is dien je voldoende contrast aan te brengen. Heb je een lichte achtergrondafbeelding? Kies dan voor donkere tekst. Is de afbeelding donker, kies dan juist voor lichte tekst. Daarnaast kun je de saturatie van je afbeelding aanpassen om meer contrast aan te brengen.

CTA

Een goede, duidelijke call-to-action kan het grote verschil maken in het aantal clicks die je bannercampagne oplevert. Zorg dat je CTA button duidelijk zichtbaar is en niet teveel tekst bevat.

illu-pakketten@2x.png (1)

kies jouw pakket en start direct met lokaal adverteren op hln.be

Maak of upload een banner, selecteer het bedieningsgebied van je campagne en kies het pakket dat aansluit op jouw wensen. Start vandaag nog met online adverteren in jouw regio. Bereik jouw klanten waar ze zijn, bij het grootste nieuwsmerk van Vlaanderen.