< Terug naar cases

VDAB - Humo's Krasse Knarren

Basic info

Humo's Krasse Knarren

Adverteerder: VDAB
Product/merk: VDAB
Titel/platform: Humo, HLN.be, Dag Allemaal
Sector: Overheid
Periode: Maart - mei 2020

Campagne info

Oud is niet gelijk aan out

Het doel van de campagne van VDAB was 60-plussers sensibiliseren om actief te blijven. Bezig blijven (als zelfstandige, stagebegeleider, monitor, vrijwilliger…) houdt de geest jong en het sociaal engagement hoog.

Humo

Een bonte verzameling van alombekende krasse knarren van Humo werd nog één keer samengebracht in de 16 pagina's tellende bijlage 'Humo's Krasse Knarren', onder het goedkeurend oog van Humo-stamvader Guy Mortier. Op een eigenzinnige manier brachten o.a. Hugo Matthysen (64), Herman Brusselmans (62) en Martin Heylen (64) een kijk op hun professionele leven na hun 60ste. Want oud is zeker niet gelijk aan out. 

Deze boodschap werd ondersteund in advertenties van VDAB in Humo, in een radiocampagne van Humo en aan de hand van een call-to-action bij de artikels op Humo.be.
 

HLN.be / Dag Allemaal

Zowel in Dag Allemaal als op HLN.be werd de boodschap van VDAB ondersteund aan de hand van 3 native artikels. Dit zijn portretten van 60-plussers, waaronder ex-CEO van VDAB Fons Leroy, die ook na hun pensioen nog met plezier aan het werk gebleven zijn. 

Bijlage Humo

Cover Back-cover

Bijlage

Bijlage

Banners Humo

Banner

Banner

Radiospot Humo

Artikels Dag Allemaal

Dag Allemaal

Dag Allemaal

Dag Allemaal

Artikel HLN.be

HLN.be

"We zijn heel blij dat Guy Mortier en kornuiten tonen dat je op je zestigste niet bent afgeschreven. Ook als zestigplusser is het goed om actief zijn, en actief zijn is het leukst met collega's op de werkvloer. Aan de slag zijn houdt ons jong."

Wim Adriaens gedelegeerd bestuurder VDAB