< Terug naar nieuws

De Morgen lanceert nieuwe website en app

Deze nieuwe digitale editie van de krant biedt mogelijkheden aan adverteerder.

DM.be

De Morgen stelt enkele digitale vernieuwingen voor. Dat doet het nieuwsmerk met een nieuwe website en app en een nieuwe digitale editie op tablet voor abonnees. Zo wordt er een nieuwe leeservaring gecreëerd met de mogelijkheden die de digitale wereld te bieden heeft. Als jongste nieuwsmerk van Vlaanderen wil De Morgen op die manier nog meer inspelen op de behoeften van de digitale lezers.

Lezers krijgen op de vernieuwde website en app een ruime selectie van het meest recente nieuws en duiding bij de actualiteit. Dat wordt aangevuld met onder andere opiniestukken, diepte-interviews, achtergrondverhalen, sprekende fotografie, verrassende video’s en podcasts. Nieuw is de sectie ‘voor u uitgelegd’ waarin de redactie de ruimte neemt om actuele onderwerpen helder en overzichtelijk uit te leggen. In de vernieuwde app staat vooral het urgentste nieuws centraal.

DM.be

De verkoop van digitale abonnementen is het afgelopen jaar met 32% gestegen. Het is dan ook voor die abonnees dat De Morgen een stap verder gaat: de krant lanceert een gloednieuwe Digitale Editie op tablet. De papieren krant wordt als het ware digitaal tot leven gewekt: met video's, fotoreeksen, podcasts en links naar andere artikels. Abonnees kunnen de Digitale Editie elke ochtend downloaden via de app op tablet en ook offline en onderweg swipen en scrollen door de beste artikels van de dag. De Digitale Editie wordt elke dag opnieuw zorgvuldig gemaakt, samengesteld en vormgegeven door de redactie. Op termijn wordt de digitale editie ook voor smartphone ontwikkeld. De digitale editie biedt niet alleen aan de consument nieuwe mogelijkheden, ook de adverteerder kan nog creatiever uit de hoek komen.

DM.be

Mieke Berendsen, Business Development Manager Publishing: “Je kan met bewegend beeld, short form video of gyroscoop werken. Ook is interactieve content ideaal in deze omgeving. De advertenties zijn trouwens niet alleen geschikt voor de digitale editie, je kan ze doortrekken naar alle platformen. Al deze zaken zorgen ervoor dat de creatie van de adverteerder mooier aansluit bij de leesbeleving van de surfer of lezer.

 

De lancering van de digitale initiatieven wordt vanaf vandaag ondersteund met een grootschalige campagne.

Delen