< Terug naar nieuws

DPG Media rolt nieuwe videostrategie uit

Forse investering in lokale content voor twee digitale platformen en tweede VTM-zender

Het kijkgedrag verandert razendsnel, de wereld van televisie en video verandert razendsnel en ook DPG Media verandert in sneltempo mee. DPG Media volgt de kijker en rolt daarom een nieuwe videostrategie uit. Die nieuwe strategie bestaat uit de uitbouw van twee digitale platformen en de versterking van het lineaire aanbod. Centraal staat een forse investering in creatieve, Vlaamse content, die zo breed mogelijk wordt aangeboden. Digitaal via VTM GO en dit jaar ook op een nieuw betalend streamingplatform, de zogenaamde Vlaamse Netflix. Lineair wordt er geïnvesteerd in een tweede VTM-zender.

Tweede VTM-zender biedt mix Vlaamse en internationale programma’s

VTM heeft de voorbije 7 jaar een straf parcours afgelegd en heeft een unieke band met de kijker in Vlaanderen. VTM wordt nu verbreed met de opstart van een tweede VTM-zender met een mix van Vlaamse en internationale programma’s. Later wordt meer bekend gemaakt over de timing, de naam en de programmatie.

Dirk Lodewyckx, algemeen directeur TV, radio & streaming: “We bouwen de unieke band die VTM heeft met de kijkers in Vlaanderen verder uit, niet alleen lineair, maar ook met een sterk digitaal verhaal. Naast de investeringen in het lineaire, bouwen we verder aan ons succesvol VTM GO-platform en starten we ook met een betalend streamingplatform. Vlaamse, creatieve content is key. De kijker wordt onze programmadirecteur: hij bepaalt welke content, wanneer en met welk comfort hij die wil zien.”

De Bende van Jan De Lichte

Forse investering in lokale content voor VTM GO en Vlaamse Netflix

DPG Media blijft verder investeren in de digitale transformatie van haar audiovisuele activiteiten. Het gratis videoplatform VTM GO is een groot succes: meer dan 500.000 actieve kijkers genereren meer dan 11,5 miljoen views per maand. De nieuwe programma’s van de tweede VTM-zender zullen ook daar te zien zijn.

Daarnaast gaat DPG Media verder met de ontwikkeling van een streamingplatform met een betalend digitaal aanbod van binnen- en buitenlandse series en films, de zogenaamde Vlaamse Netflix. Hierop zal heel wat exclusieve content te zien zijn, met fictie als belangrijkste genre. Zo staat het al vast dat De Bende van Jan De Lichte op het platform te zien zal zijn.

Wilfried Celis, business & development director DPG Media: "Groeien in video is een van onze grootste ambities, vandaar de forse investering in zowel digitaal als lineair. De komende maanden werken we verder aan de uitvoering van onze plannen. We zullen deze op het juiste moment delen met onze business-stakeholders."

Ook wijziging bij VTM KIDS en start CAZ 2

Kinderen kijken ook steeds meer online. Het aanbod kinderprogramma’s op VTM GO - met maandelijks meer dan 1 miljoen views - wordt ook verder uitgebreid met nieuwe content. Kinderen kunnen vanaf 2 maart afstemmen op één lineaire zender: VTM KIDS, een samensmelting van VTM KIDS en VTM KIDS Jr. Daarnaast blijft het populaire VTM KIDS-blok bij VTM een belangrijke manier om kinderen te bereiken.

Ook op 2 maart start de nieuwe seriezender CAZ 2, vol Vlaamse en internationale series. Zo zullen voor het eerst de Walter Presents-series - tot nu toe enkel online te bekijken via VTM GO - op een lineaire zender te zien zijn. CAZ 2 brengt ook reeksen als Clan, Cordon en Mr. Robot, vaak met verschillende afleveringen op één avond na elkaar.

Delen