< Terug naar nieuws

Interactieve video-advertising nu mogelijk bij DPG Media Advertising

VTM GO, het gratis online videoplatform van DPG Media dat vorige week nog bekroond werd tot AMMA Media Brand of the Year, voegt interactiviteit toe aan video-advertenties. Dat laat adverteerders toe om 100% viewability nu ook te combineren met interactiviteit. 

VTM GO als performance marketing platform
Video is een erg krachtige communicatietool waarmee adverteerders vandaag focussen op awareness en consideration. De kracht van beeld en geluid om een verhaal te vertellen blijft groot. Door daar interactiviteit aan toe te voegen, kunnen adverteerders nu ook vanuit de reclamespot de conversie verhogen bij hun doelgroep.

Wat houdt de interactiviteit in? Adverteerders kunnen, zonder de spot te moeten aanpassen, eenvoudig meerdere call-to-actions toevoegen aan hun video om de conversie te verhogen. Nog een stapje verder is om vanuit de videospot leads te genereren zonder dat de consument de VTM GO omgeving moet verlaten. Concreet enkele voorbeelden: kijkers kunnen vanuit de video op een item in de video klikken voor meer uitleg, vanop een item in de video naar de webshop klikken, een kortingsbon downloaden, extra informatie aanvragen, doorklikken naar de website van de adverteerder, etc. De mogelijkheden zijn groot en worden nog uitgebreid in de toekomst. Door deze interactiviteit kunnen adverteerders beter monitoren hoe hun video ontvangen wordt bij het doelpubliek: waarop wordt er geklikt, welke interactie spreekt de kijker aan, etc.

Een boost voor de directe performance KPI’s
Olivier Van Zeebroeck, Digital Director bij DPG Media Advertising: “Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van VTM GO en in onze videostrategie. We werken er hard aan om de directe performance KPI’s van ál onze producten te boosten. VTM GO is zonder twijfel toonaangevend wat betreft viewability. Bovendien heeft ons platform de beste datakwaliteit door te werken met 100% account data. Met het toevoegen van interactiviteit willen we de directe performance verhogen. Daarmee hebben we nu een volwaardige oplossing voor elke mogelijke campagnedoelstelling.”  

Deze nieuwe ontwikkeling brengt ook heel wat creatieve advertentiemogelijkheden met zich mee. Tijl Sacré, Creative & Communication Director bij DPG Media Advertising: “Door interactiviteit toe te voegen aan video, kunnen merken nu op een nog fijnere manier in interactie gaan met de kijker. Dat gaat uiteindelijk bijdragen tot een verhoogd engagement.” 

Voor de interactiviteit op VTM GO werkt DPG Media samen met Spott. Adverteerders die graag in primeur kennismaken met een interactieve laag in hun videocampagne kunnen terecht bij het digitale team van DPG Media Advertising. Voor vragen rond interactiviteit op branded content videos helpt het creatieve team van DPG Media Advertising graag.  

Benieuwd naar hoe zo'n interactieve video-advertentie eruit ziet? Bekijk hier onze samenwerking met L'Oréal. 

Delen