< Terug naar nieuws

Nieuw gebouw van De Persgroep in Antwerpen bereikt hoogste punt

Persgroep

Op woensdag 6 februari 2019 is het hoogste punt van het nieuwe gebouw van De Persgroep aan het Mediaplein in Antwerpen bereikt en wordt de ruwbouwfase afgesloten. Zoals de traditie het wil, werd ‘de meiboom’ geplant. De ‘meiboom’ werd op het terras op de tiende verdieping geplaatst door Christian van Thillo, CEO van De Persgroep, Kris Vervaet, CEO van MEDIALAAN – de Persgroep Publishing, Paul Daenen, Directeur News City en Stef Wauters, VTM NIEUWS-anker.

Het nieuwe gebouw wordt na de zomer opgeleverd en wordt de hoofdzetel van De Persgroep en zal, naast Vilvoorde, de locatie worden voor het mediabedrijf MEDIALAAN – de Persgroep Publishing. Onder andere News City, de redacties van Het Laatste Nieuws, HLN.be, De Morgen, VTM NIEUWS, Dag Allemaal,… zullen in het nieuwe gebouw werken. De VTM NIEUWS-studio verhuist begin volgend jaar naar Antwerpen.

Een ‘meiboom’ zetten is een oud gebruik waarbij een boom op het dak van een nieuwbouw geplaatst wordt van zodra het hoogste punt bereikt wordt. Het is een symbool waarbij men hoopt dat het gebouw net zo groot, sterk en stabiel mag worden als de boom.

Persgroep

Christian Van Thillo, CEO De Persgroep: “Vandaag is een belangrijke mijlpaal waarbij we de traditie van de meiboom graag in ere houden. Het is ook een mooie gelegenheid om de aannemer, onderaannemers en arbeiders die hier sinds vorig jaar hard aan het werk te zijn te danken voor hun inspanningen. Het gebouw zal voor een nieuwe landmark in de Antwerpse skyline zorgen.”

Het nieuwe gebouw van De Persgroep is 22.191 m² groot en 46 m hoog en wordt hét uithangbord van de vernieuwde stationsbuurt aan het Centraal Station van Antwerpen. Het gebouw wordt gerealiseerd door de Belgische bouwgroep BESIX Group en het ontwerp is van het architectenbureau Binst Architects. Er komt op het gelijkvloers ook een brasserie die voor iedereen toegankelijk is.

Delen