< Terug naar nieuws

Ontdek de nieuwe programma's bij VTM en VTM 2

LISA

VANAF MAANDAG 25/1 OM 20.40, NADIEN ELKE WEEKDAG OM 18.20
Lisa
Tinne Oltmans: “Wat als je zus aan de haal gaat met de geheime liefde van je leven?

Halfzussen Lisa (Tinne Oltmans) en Katja (Anouck Luyten) gaan aan de slag in een marketingbureau, waar ze met grote ogen kijken naar de bruisende reclamewereld vol creatievelingen, vloggers, influencers en social media wizzards. Maar één collega springt bijzonder in het oog: Jonas (Oscar Willems). Zal Lisa stap voor stap haar bedeesdheid overwinnen, en de wereld - inclusief Jonas - verbazen met haar talent? De nieuwe telenovelle Lisa gaat over de zoektocht van een verlegen meisje naar liefde en geluk. 

Ook met o.a. Lucas Van den Eynde, Hilde De Baerdemaeker, Bert Verbeke, Issam Dakka, Arno Moens en Elke Van Mello.

LATER ALS IK GROOT BEN

LATER DIT VOORJAAR
Later als ik groot ben
Eric Goens: “Het is een heerlijke uitstap om in iemands herinnering te mogen graven.

Eric Goens keert met bekende Vlamingen zoals Bart Peeters, Alexander De Croo, Nora Gharib, Alex Agnew, Andy Peelman en Julie Van den Steen terug naar het schooltje van hun kinderjaren. Vanop de schoolbanken van hun jeugd gaat hij op zoek naar hun levensverhaal. Welke grote en kleine verhalen uit hun schooltijd zijn blijven hangen? Welke jongen of meisje ging stiekem met hun aandacht lopen? En zijn ze geworden wie ze hoopten te worden? Een trip down memory lane, met plezier en ontroering.

HUIS GEMAAKT

LATER DIT VOORJAAR
Huis Gemaakt
Dina Tersago: “Ik weet als geen ander wat de koppels te wachten staat (knipoog).

Onder het motto ‘verbouw een huis en win een thuis’ halen jonge koppels hun beste verbouwskills boven om een absolute droomprijs in de wacht te slepen: een eigen huis. Drie leegstaande vastgoedparels worden door hen onder handen genomen. Dina Tersago, die zelf niet terugdeinst voor een stevige verbouwing, begeleidt de koppels tijdens hun project. Aan het einde van de rit krijgt slechts één koppel het huis ook écht cadeau.

QUIZ MET MATHIAS (TITEL VOLGT LATER)

LATER DIT VOORJAAR
Quiz
Mathias Coppens: “Zelf ben ik geen held in quizzen, dus ik ben blij dat ik niet op de stoel van de kandidaten zit.

Weet politicus Jan Peumans wat Louboutins zijn? Kan Freddy De Kerpel zeggen wanneer de Berlijnse muur is gevallen? Twee onbekende Vlamingen spelen een quiz die vijf bekende Vlamingen al eerder speelden. Kunnen de kandidaten de antwoorden van bekend Vlaanderen correct inschatten? Mathias Coppens is voor het eerst de quizmaster van dienst en zorgt voor een stevige portie amusement.

GAME OF TALENTS

VANAF FEBRUARI
Game of Talents
Julie Van den Steen: “Game of Talents is het beste van Belgium’s Got Talent en The Masked Singer in één spelshow.

Wie heeft de beste neus voor talent? In de nieuwe spelshow met Julie Van den Steen als host nemen een bekende en onbekende Vlaming het telkens op tegen een bekende en onbekende Nederlander. Wie het beste kan raden welke verborgen en vaak verrassende talenten de kandidaten op het podium komen uitvoeren verdient een mooie geldprijs. Een bodybuilder die uitblinkt in het trainen van honden of iemand die strak in het pak komt breakdancen: misleiding is troef in Game of Talents.

DE ERFGENAAM

LATER DIT VOORJAAR
De Erfgenaam
Axel Daeseleire: “Wat als er een vergeten fortuin op je ligt te wachten?

Het gebeurt vaak: mensen die zonder het te weten recht hebben op een aanzienlijke erfenis. Ze melden zich niet, of zijn onbekend of onvindbaar. Die ongeclaimde erfenissen belanden in de Belgische 'schatkist'. In De Erfgenaam gaat Axel Daeseleire samen met een deskundige op zoek naar erfgenamen in binnen- en buitenland om hun erfenis alsnog te overhandigen. Tijdens deze zoektocht ontrafelen zich familieverhalen en ontstaan er ontroerende, grappige en aangrijpende situaties. Komt het fortuin uiteindelijk toch nog terecht?

FAIR TRADE

LATER DIT VOORJAAR
Fair Trade

Walter 'Wally' Wilson (Kevin Janssens) en Robin De Rover (Ella-June Henrard) zijn twee ooit heel idealistische agenten die steeds vaker buiten de lijntjes kleuren. Ze zagen hun intensief en gevaarlijk speurwerk maar al te vaak verloren gaan door procedurefouten en dubieuze beslissingen. Zijn ze nog agenten, of ondertussen zelf criminelen? De verslavingsgevoelige Wilson laat zich maar al te graag een bruine envelop toeschuiven om zijn vrouwen, drank en drugs te bekostigen en wordt onberekenbaarder met de dag. Tot niet alleen zijn carrière, maar ook zijn leven en dat van Robin in gevaar komt.

Ook met o.a. Peter Van den Begin, Axel Daeseleire, Manou Kersting, Bill Barberis en Peter Van de Velde.

DE KUST

LATER DIT VOORJAAR
De Kust

Elke zomer verdubbelt de bevolking aan de kust van Oostende. Strandwachters, artsen en ambulanciers, politie en brandweermannen werken met man en macht om de kust veilig te houden. De Kust volgt het reilen en zeilen van deze verschillende hulpdiensten. Hoe beleefden zij die uitzonderlijke zomermaanden in 2020 aan de Belgische kust?

DA’S LIEFDE!

ELKE MAANDAG OM 20.40
Da's Liefde
Jens Dendoncker: “Ik heb aan den lijve mogen ondervinden wat voor crazy stuff de liefde doet met een mens.

Jens Dendoncker, zelf romanticus pur sang, zoekt op basis van gedurfde experimenten uit wat liefde is. Wist je dat 50% van de mensen die op date worden gevraagd gewoon ‘ja’ zegt? Of dat mannen sneller ‘Ik hou van je’ zeggen dan vrouwen? Jens toetst wetenschappelijke studies over de heerlijke, maar soms ook pijnlijke liefde aan de praktijk.

FLIKKEN BXL

LATER DIT VOORJAAR
Flikken BXL
Hoofdinspecteur Nancy, interventiedienst in Elsene: “Er hangen tegenwoordig affiches in de wijk waarop staat hoe je een agent moet neutraliseren.

Flikken BXL brengt voor het eerst een inkijk in het grootste en meest controversiële politiekorps van ons land: zone Brussel-Hoofdstad Elsene. Vijf jaar na de aanslagen van 22 maart in Brussel proberen interventie- en rechercheteams van het korps het verschil te maken in de verschillende wijken van de stad: van de drukbevolkte Marollen en de Matonge tot het Schumanplein in de Europese wijk en het toeristische centrum. Naast het politiewerk toont Flikken BXL ook hoe uitdagend het leven in de grootstad is aan de hand van vier portretten van Brusselaars.

CAMPING COPPENS

LATER DIT VOORJAAR
Camping Coppens

Staf en zijn gezin gaan hun droom achterna.

Voor de familie Coppens stond 2020 niet alleen in het teken van corona. Het was ook het jaar waarin ze hun leven compleet omgooiden om hun grote droom te verwezenlijken: een eigen camping openen midden in de prachtige natuur van Zweden. Camping Coppens brengt vanop de eerste rij het persoonlijke verhaal van Staf, Monique, Beau en Nora tijdens het grootste avontuur van hun leven. Van de zoektocht naar de perfecte camping, het onvermijdelijke afscheid van vrienden en familie, de eerste schooldagen van Beau en Nora in Zweden, tot de aankomst van de eerste gasten op… camping Coppens.

ALLOO

LATER DIT VOORJAAR
Alloo

Luk Alloo komt dit voorjaar met een nieuwe, eigenzinnige humaninterestreeks.

LIEFDE VOOR MUZIEK - LATER DIT VOORJAAR

Liefde voor muziek

Geike Arnaert: “Het wordt een verhaal van ‘kill your darlings’, want de muziekrepertoires lopen erg uit mekaar.”

Liefde voor Muziek gaat dit keer helemaal #playlocal met een volledig Belgische cast: Willy Sommers, Geike Arnaert, Tourist LeMC, Cleymans & Van Geel, Emma Bale, Ronny Mosuse en Bert Ostyn van Absynthe Minded. Met welke muzikale parels blazen ze elkaar omver?

BLIND GETROUWD - LATER DIT VOORJAAR

Blind Getrouwd

Wim Slabbinck: “Dit seizoen is pas echt iets voor durvers, want 2020 was wel een heel speciaal jaar om in te trouwen. Laat staan blind!

Om blind te trouwen moet je sowieso heel wat durf en moed hebben, maar nooit eerder was het zo'n intiem en gewaagd en avontuur als nu. Samenwonen tijdens de lockdown, thuiswerken en vanaf dag één dus zowat non-stop samen zijn met je kersverse man of vrouw die je eigenlijk nog niet kent,... Overleven de koppels deze toch wel héél speciale editie of wegen de coronamaatregelen zwaar door op hun wittebroodsweken? Primeur dit jaar: een 50+ koppel!

THE VOICE VAN VLAANDEREN - VANAF VRIJDAG 5/2 OM 20.40

TVVV

Tourist LeMC: “Ik ga alle wapens bovenhalen om dit te winnen!

In The Voice van Vlaanderen wordt er opnieuw keihard gestreden om muzikaal talent. Vertrouwde coaches Koen Wauters en Natalia krijgen versterking van vers bloed: Niels Destadsbader en Tourist LeMC. Zij gaan op zoek naar dé stem die Vlaanderen kippenvel bezorgt.

LEGO MASTERS - LATER DIT VOORJAAR

Lego Masters

Kürt Rogiers: “Wie dacht dat we het onmogelijke al gezien hadden, zal van zijn sokken geblazen worden.

De wereldberoemde LEGO blokjes zorgen voor het tweede jaar op rij voor ongeziene taferelen en prachtige (kunst)werken. Kürt Rogiers en zijn Nederlandse co-host Ruben Nicolai laten de grootste LEGO strijd van de Lage Landen losbarsten. Welk duo creëert de indrukwekkendste bouwwerken en wordt LEGO Master 2021?

OP INTERVENTIE - ELKE WOENSDAG OM 20.40

Op interventie

De helden die elke dag hun eigen veiligheid op het spel zetten voor die van anderen.

De Genkse interventiepolitie neemt kijkers mee naar de frontlinie van de zone CARMA. De adrenaline spat van het scherm tijdens spectaculaire interventies zoals gewapende overvallen of moordzaken. Maar evengoed bemiddelen de agenten tijdens explosieve burenruzies of wordt hun geduld op de proef gesteld door amokmakers.

GROETEN UIT - ELKE DINSDAG OM 20.40

Groeten uit

An Lemmens: “Hét ultieme ‘bubbelprogramma’ om het jaar mee in te zetten, met veel warmte, nostalgie en leuke jeugdherinneringen.

Geen TikTok, Waze of Instagram, wel puur jeugdsentiment in Groeten Uit. An Lemmens dompelt bekende gezichten onder in hun tienerjaren met heel wat ‘auto-sing-alongs’, onvergetelijke reünies en nostalgische jeugdactiviteiten. De komende weken stappen Ann Van Elsen, Gunther Levi, Wendy Van Wanten en Joris Hessels nog samen met hun gezin in de teletijdmachine.

FAROEK - VANAF ZONDAG 31/1 OM 22.50

Faroek

Faroek Özgünes gaat samen met de politie en het gerecht op zoek naar daders van misdrijven, naar getuigen en naar vermiste personen.

FAMILIE - ELKE WEEKDAG OM 20.00

Familie

2021 wordt een feestjaar voor Familie. Op donderdag 30 december blaast Vlaanderens langstlopende dagelijkse serie 30 kaarsjes uit. Een verjaardag die heel wat verrassingen belooft. Ook in het voorjaar blijft Familie elke dag om 20.00 voor warmte, spanning, intriges, drama en feelgood zorgen.

TELEFACTS NU - VANAF DONDERDAG 4/2 OM 21.40

Telefacts

De redactie van Telefacts Nu speelt elke donderdagavond in op de actualiteit en brengt sterke, relevante verhalen aan de hand van unieke getuigenissen en onthullend onderzoek. De presentatie is in handen van Freek Braeckman.

WAT EEN JAAR! - ELKE DONDERDAG OM 20.40

Wat een jaar

Jonas Van Geel: “Er zijn nog ontelbaar veel jaren om terug boven te halen.

Het weekend start voortaan al op donderdag met Wat Een Jaar!. Gastheer Koen Wauters en teamcaptains Nathalie Meskens en Jonas Van Geel kruipen in de huid van bekende figuren uit een jaar dat hun studiogasten bewust meemaakten. Van de outfits tot de kapsels en van de decors tot de muziek, het komt allemaal terug.

MISSIE CALLCENTER

OP DINSDAG 19/1 EN DONDERDAG 21/1 OM 21.40
Missie Callcenter
Véronique De Kock: “Een vrouw wou weten of haar man naar porno kijkt en hoe ze dat kon achterhalen."

Een alledaagse vraag, persoonlijk dilemma of kleine ergernis. In Missie Callcenter, een uniek belcentrum waar bellers hun verhaal mogen delen, worden de telefoonlijnen bemand door missen met een missie. Véronique De Kock, Ann Van Elsen, Dina Tersago, Celine Van Ouytsel, Anne De Baetzelier, Virginie Claes, Joke Van De Velde, Justine De Jonckheere, Eveline Hoste, Ellen Petri, Lenty Frans, Nele Somers, Cilou Annys en Angelina Flor Pua laten geen enkel onderwerp onbesproken en starten 2021 met een goed gevoel. Met hun persoonlijke ervaringen loodsen ze hun gesprekspartners door elke situatie.

UIT DE KLEREN

VANAF DINSDAG 26/1 OM 21.35
Uit de kleren

Dates die beginnen waar ze normaal eindigen: in bed.

2 vreemden. 1 bed. 30 minuten. Zonder kleren. Maar wat doet zo’n intiem half uur met twee singles op een eerste date? 50 Vlaamse vrijgezellen, die vreemden voor elkaar zijn, geven zich - letterlijk - bloot en kruipen meteen samen tussen de lakens. Aan de hand van persoonlijke vragen en fysieke opdrachten leren ze elkaar op een korte tijd en intense manier kennen.

COSTA BELGICA

VANAF MAANDAG 25/1 OM 21.40
Costa Belgica
Makelaars Inge en Steve: “150.000 euro meer of minder, dat zijn uiteindelijk maar twee Tesla-wagens hé.

Costa Belgica kijkt mee in het leven en het werk van vijf Vlaamse makelaarsfamilies in Spanje. De makelaars hebben elk op hun beurt alles achtergelaten in België om met volle toewijding en volharding een eigen vastgoedkantoor uit de grond te stampen in Spanje. Ze genieten volop van ‘la vida loca’, maar bewegen ook hemel en aarde om Vlaamse en internationale klanten aan hun droomplek onder de Spaanse zon te helpen.

DE VUILSTE JOBS VAN VLAANDEREN

LATER DIT VOORJAAR
De vuilste jobs van Vlaanderen

It’s a dirty job, maar iemand moet het doen.

Het schoonmaken van zwaar vervuilde huizen met verstopte toiletpotten en achtergelaten etensresten, het uitwissen van sporen na een bewogen nacht in een parenclub, het reinigen van overvolle mobiele toiletten op parkings en het bestrijden van ratten- en kakkerlakkenplagen. Het is geen job als een ander. Ook al wil niemand het doen, toch moet iemand het doen. En dat zijn zij, die beginnen waar anderen geen begin zien en pas naar huis gaan als alles proper is.

BLIJVEN SLAPEN

LATER DIT VOORJAAR
Blijven Slapen

Wat als je eerste date minstens 24 uur duurt?

Maakt de liefde meer kans als je ruim de tijd krijgt om elkaar écht te leren kennen? Blijven Slapen neemt de proef op de som en laat Vlaamse singles minstens 24 uur met hun potentiële partner samenleven. Ze laten iedereen meekijken in misschien wel het belangrijkste moment van hun leven: de ware liefde vinden.

LADY TRUCKERS

LATER DIT VOORJAAR
Lady Truckers

“De roep van de baan is sterk.”

Tientonners laden, het helse verkeer trotseren en op tijd hun lading lossen: de Lady Truckers zijn terug! In het tweede seizoen staan oude bekenden opnieuw hun mannetje in de stoere truckerswereld en maakt de kijker kennis met enkele nieuwe gezichten. Ze vertellen over hun bijzondere job, het leven onderweg, het respect dat ze krijgen en het vrouw-zijn in een mannenwereld. Want één ding is zeker: hun vrouwelijkheid verliezen ze nooit.

Delen