< Terug naar nieuws

Standaard Boekhandel organiseert samen met DPG Media en Studio 100 Feest van het boek

Feest van het Boek

Geen boekenbeurs dit jaar, dus komt Standaard Boekhandel met een lezenswaardig alternatief: van 24 oktober tot 11 november organiseren ze het Feest van het Boek samen met DPG Media en Studio 100.

Feest van het Boek = heel veel boekenfeestjes

De komende weken worden overal in Vlaanderen coronaproof boekenfeestjes georganiseerd in de winkelpunten van Standaard Boekhandel en in onafhankelijke boekhandels. Boekenfans kunnen langsgaan voor verschillende belevingssessies met schrijvers die hun verse boeken komen signeren, workshops of acties om een leuk boek te winnen.

Duurzame samenwerking

Lien Camelbeke, Directeur Marketing Standaard Boekhandel: “Met het Feest van het Boek willen we de Boekenbeurs dit najaar tot bij de mensen brengen. De samenwerking met DPG Media en Studio 100 is logisch omdat we dezelfde visie delen: vanuit de content mensen dichter bij ‘boeken’ brengen. Daarnaast zetten ook tientallen onafhankelijke boekhandels mee hun schouders onder het concept. Zo vieren we het boek in de traditionele periode van de Boekenbeurs tóch in nagenoeg elke boekhandel in Vlaanderen. We zien het als de kers op de taart van wat de Vlaamse boekhandelaar het hele jaar met heel veel passie en toewijding doet."

Jeroen Van Cauwenbergh, Manager Concepts Publishing DPG Media:Om het Feest van het boek in de markt te zetten is er een mooie match tussen de boodschap van Standaard Boekhandel en onze mediakanalen. Het Feest van het boek zal de komende weken tot leven komen via native, online display, klassieke pagina's en radio. Vanuit  DPG Media geloven we dat hiermee het startschot gegeven is voor een duurzame samenwerking die we de komende jaren verder zullen uitbouwen.”

DPG Media & leesplezier

De titels van DPG Media en leesplezier zijn twee handen op één boek, dus werd er een samenwerking opgezet. De redacties van de Het Laatste Nieuws, De Morgen, HUMO en de magazines zetten mee hun schouders onder dit project. In onze media krijgen boeken en auteurs de komende weken extra aandacht met  de traditionele boekenlijstjes, interviews met auteurs tot videocontent zoals 'De boekenkast van onze huiscolumnisten' of kookvideo's met Ottolenghi. Ook radiozender Joe duikt in de boekenkast met een grote wedstrijd tijdens de herfstvakantie.

De redacties van verschillende DPG Media-titels selecteerden bovendien enkele boeken die ze willen tippen aan hun lezers, die tips krijgen extra visibiliteit in de winkelpunten van Standaard Boekhandel met een display van Het Laatste Nieuws, De Morgen en Humo. Bovendien krijgen nieuwe abonnees van Het Laatste Nieuws, De Morgen of Humo  een interessante formule aangeboden. Wie voor twee jaar een hybride of volledig abonnement neemt, krijgt er een boekenbudget bovenop.

Meer info?

Delen