< Terug naar nieuws

VTM en VTM 2 kiezen voor lokaal met 19 nieuwe programma's

De zenders kiezen dit najaar resoluut voor lokale, kwalitatieve content. VTM en VTM 2 pakken uit met respectievelijk 14 en 5 nieuwe programma’s op maat gemaakt van de lokale consument.

VTM pakt uit met 14 nieuwe programma’s dit najaar

VTM family of brands

Familiezender VTM breidt vanaf maandag 31 augustus 2020 uit tot een familie van zenders: die dag starten VTM 2, VTM 3 en VTM 4. Waar VTM de familiezender bij uitstek blijft, staat VTM 2 garant voor pittige Vlaamse en internationale reality. Samen met VTM 3, de filmzender, en VTM 4, waar actie en classics centraal staan, is de familie van VTM-zenders compleet. Maar liefst 19 nieuwe lokale programma’s kleuren het najaar bij VTM en VTM 2.

 

The Masked Singer

Bij VTM staan vanaf september 14 nieuwe programma’s in de steigers. Zo wordt het o.a. uitkijken naar de mysterieuze show The Masked Singer, de verrassende bevindingen van Dina en Andy in Ze Zeggen Dat, de strijd tussen bekende topchefs in Snackmasters en de comedyshow van Ruth, Jonas, Guga & Nathalie. Julie Van den Steen, Sean Dhondt, Laura Tesoro, Niels Albert en Bart Kaëll ruilen de spotlights in voor Een Echte Job, Jelle Cleymans gaat op zoek naar het beste nieuws van de dag in De Positivo’s en Jonas Van Geel zoekt uit of we elkaar nog begrijpen in Veel Tamtam. Er hangt ook behoorlijk wat liefde in de lucht in het nieuwe Shelter-programma Da’s Liefde (werktitel) met Jens Dendoncker. Het is ook uitkijken naar de zoektocht van Karen Damen en Ruth Beeckmans naar een toffe date voor mensen met een beperking of stoornis in Cupido Ofzo en naar de nieuwe telenovelle Lisa

Er is ook opnieuw straffe factual: Axel Daeseleire verblijft in Axel Gaat Binnen op plaatsen waar je normaal gezien niet zomaar kan verblijven en Telefacts NU, met Freek Braeckman als host, keert terug naar de roots en brengt onthullende reportages over dossiers die Vlaanderen bezighouden. VTM NIEUWS en HLN brengen dit najaar ook sportdocu’s waarbij ze in het spoor zitten van wielergoden Wout Van Aert en Remco Evenepoel. 

 

Code van coppens

De Rode Duivels hebben opnieuw een vaste afspraak bij VTM. Stef Wauters neemt plaats in een gloednieuwe studio om samen met alle families in Vlaanderen te supporteren voor onze nationale trots.  

Beproefde successen zoals The Voice Kids, Mijn Keuken Mijn Restaurant, Boer zkt Vrouw, Helden van Hier: Op Interventie, Wat een Jaar!, Code Van Coppens en de MUG keren ook terug met nieuwe afleveringen.

Maarten Janssen, channel manager VTM: “VTM gaat voor een ambitieus najaar. We brengen een mix van verrassende nieuwkomers, vertrouwde sterkhouders en must see-tv. Stuk voor stuk programma’s waarover je de dag nadien wil meepraten met collega’s, familie of vrienden. Met VTM willen we er élke dag van de week zijn om onze kijkers te blijven entertainen en informeren.

Wilfried Celis

Business & Development Director

“De rebranding en de extra investeringen in straffe lokale content maken ons aanbod op lineaire tv en AVOD zeer krachtig. De kijker en consument staan meer dan ooit centraal bij DPG Media. We gaan dus elke doelgroep maximaal kunnen servicen, of het nu online is dan wel lineair."

5 Vlaamse programma’s zorgen voor pittige reality bij VTM 2

Latem Leven

VTM 2 zet vanaf september volop in op pittige reality, met maar liefst 5 Vlaamse programma’s. Jonge succesvolle ondernemers worden gevolgd in Jonge Wolven. Hoe voelt het om op je 20ste meer te verdienen dan je beide ouders samen? In Latem Leven volgen de camera’s opvallende bewoners van Sint-Martens-Latem, één van de rijkste gemeenten van ons land. Verder is het uitkijken naar de Vlaamse versie van Ik Vertrek, worden vrouwelijke truckchauffeurs gevolgd in Lady Truckers en vertelt Vanity Plates de bijzondere verhalen achter bijzondere nummerplaten.

Kristine Willems, channel manager VTM 2: “Met VTM 2 brengen we verslavende verhalen tot bij de kijkers. Lokale programma’s, allemaal met dat extra tikkeltje ‘guts’, zijn daarbij de belangrijkste bouwstenen. Dit najaar pakken we dan ook uit met 5 gloednieuwe Vlaamse titels. Daardoor zal het aanbod aan lokale programma’s voor de kijkers nog nooit zo groot geweest zijn.

Ook VTM GO pakt uit met nieuwigheden

VTM GO

Alle najaarsprogramma’s kunnen uiteraard ook bekeken en herbekeken worden op VTM GO. Daarnaast komt VTM GO met extra beleving dit najaar. Wanneer de maskers afgaan in The Masked Singer volgt Behind The Mask op VTM GO het verhaal erachter. Hoe hebben de bekende gemaskerde gezichten de intense maanden beleefd? In Axel Gaat Buiten neemt Axel Daeseleire de mensen die hij in Axel Gaat Binnen heeft gevolgd mee naar buiten. Hij gaat met hen op pad en verrast ze op zijn eigen manier.

Delen